www.csaladtervezesi-tanacsadas.hu
Babies Template
Babies Template
Kedves Érdeklődők!

Családtervezési programunkban

1984 óta fogadjuk a gyermekeket tervező párokat. A program segítségével a gyermekek egészségesebben jönnek a világra, csökken a veleszületett rendellenességek aránya, a koraszülés, a méhen kívüli terhesség. 1984 óta dolgozunk az egészséges gyermekekért. A programunkon részt vett szülők több év távlatából is a családtervezési programon szerzett pozitív élményeikről számolnak be.

A program keretében lehetőségük nyílik rá:
  • hogy felmerülő kérdéseiket, problémáikat a védőnővel megbeszéljék,
  • hogy egészségi állapotukat részben alapos kikérdezéssel (anamnézis felvétele), részben szűrővizsgálatok elvégzésével megismerjék,
  • hogy a várható gyermekáldás esetleges nehézségei időben kiderüljenek.


Hírek

Menü megjelenítése

Genetikai tanácsadás

A genetikai tanácsadás olyan pároknak szóló szolgáltatás, akik valamilyen feltételezhetően genetikai hajlam talaján kialakuló betegség miatt aggódnak. A betegségek nagyobb részéhez szükséges genetikai hajlam. Ilyenek például a leggyakoribb halálokot jelentő szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a depresszió. Azok a betegségek, amiket kromoszóma-rendellenességek, vagy egy kóros gén (génpár) okoz, nagyon ritkák, ezek legtöbbször magasabb kockázattal öröklődnek. Ezeknél gyakran molekuláris genetikai vizsgálat, magzati diagnosztikai vizsgálat is lehetséges.

Akiknél, vagy akik gyermekeinél már jelentkezett genetikai betegség, azok a kórisme pontosítása miatt szoktak hozzánk fordulni, akik gyermeket terveznek, azokat általában a megelőzés lehetőségei érdeklik. Az első találkozás alkalmával egy részletes adatfelvételre, beszélgetésre, esetleg orvosi vizsgálatra kerül sor és ha szükséges, akkor vizsgálatokra visszarendeljük, vagy beutaljuk a hozzánk fordulókat. A genetikai tanácsadás olyan pároknak szóló szolgáltatás, akik valamilyen feltételezhetően genetikai hajlam talaján kialakuló betegség miatt aggódnak. A betegségek nagyobb részéhez szükséges genetikai hajlam. Ilyenek például a leggyakoribb halálokot jelentő szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a depresszió. Azok a betegségek, amiket kromoszóma-rendellenességek, vagy egy kóros gén (génpár) okoz, nagyon ritkák, ezek legtöbbször magasabb kockázattal öröklődnek. Ezeknél gyakran molekuláris genetikai vizsgálat, magzati diagnosztikai vizsgálat is lehetséges.

Genetikus szakorvosok: Dr. Tímár László, Dr. Klujber Valéria

Bejelentkezés: Az Intézet központi telefonszámain:
+36-1-3838477
+36-1-3632229
+36-1-3635272

Spermavizsgálat

Tudjuk, hogy ma minden ötödik házasság meddő. A korai felismerés teremti meg a kezelés lehetőségét, így korábban nyílhat rá esély, hogy a pár az áldott állapotnak örülhessen. Gondoljunk csak bele, mennyivel jobb már az induláskor tisztában lenni a lehetőségekkel, mint csak egy vagy több évnyi próbálkozás után döbbenni rá, hogy igen alacsony a spermaszám, esetleg a peteérésben van valamilyen eltérés.

A spermavizsgálat az ondó laboratóriumi, mikroszkópos vizsgálatát jelenti. A megfelelő sejtszám mellett meghatározó a spermiumok mozgékonysága, valamint a kóros alakok normális határokon belüli száma. A gyulladásos elemek jelenléte, a magas fehérvérsejt-szám idült gyulladásra utalhat, ami kezelés nélkül előbb vagy utóbb a termékenység rovására megy. A spermavizsgálatra tehát mindenképpen szükség van.