www.csaladtervezesi-tanacsadas.hu
Babies Template
Babies Template
Kedves Érdeklődők!

Családtervezési programunkban

1984 óta fogadjuk a gyermekeket tervező párokat. A program segítségével a gyermekek egészségesebben jönnek a világra, csökken a veleszületett rendellenességek aránya, a koraszülés, a méhen kívüli terhesség. 1984 óta dolgozunk az egészséges gyermekekért. A programunkon részt vett szülők több év távlatából is a családtervezési programon szerzett pozitív élményeikről számolnak be.

A program keretében lehetőségük nyílik rá:
  • hogy felmerülő kérdéseiket, problémáikat a védőnővel megbeszéljék,
  • hogy egészségi állapotukat részben alapos kikérdezéssel (anamnézis felvétele), részben szűrővizsgálatok elvégzésével megismerjék,
  • hogy a várható gyermekáldás esetleges nehézségei időben kiderüljenek.


Hírek

Menü megjelenítése

Pszichológia konzultáció

Első gyermeküket tervező/váró párok számára

Tapasztalataink szerint a gyermekvállalás öröme mellett kevesebbet beszélünk a baba érkezésének feszültségekkel teli részéről, családba illeszkedésének megfelelniük az immár szülővé vált házastársaknak. Mivel a kutatások azt mutatják, hogy a házastársi kapcsolatban nagyon sokszor akkor kezdődnek a problémák, amikor az első gyermek megszületik, - és ez súlyosabb problémákhoz vezethet, akár váláshoz is - fontosnak tartjuk, hogy a szülők tisztában legyenek a nehézségekkel is. Korai felismeréssel, a változásra való felkészüléssel a szülőpárok időben segítséget kaphatnak a további együttfejlődés erősítéséhez, s megelőzhetővé válnak a későbbi, nem szükségszerű krízisek.

Gyermekágyi depresszió megelőzése

A szülés utáni pszichés problémákat több faktor is előrejelzi, többek között a premenstruális szindróma. A premenstruális szindrómát (PMS) először 1931-ben írták le, olyan tünet-együttesként, mely 4-14 nappal a menstruáció előtt jelentkezik, és rögtön a vérzés megindulásakor vagy röviddel azután megszűnik. A menstruáció előtti napokban a nők kb. 95%-a észlel enyhe panaszokat, melyek részben testi (pl.: mellfeszülés, has-, és deréktáji- és izomfájdalmak) részben pedig lelki (pl.: lehangoltság, nyugtalanság, hangulati ingadozás, bizonyos ételek (édesség, csoki) megkívánása) természetűek. A testi és lelki panaszokat felölelő problémák a nők 5%-ában a mindennapi életvitelt lehetetlenné tévő, kb. 48%-ban azt megnehezítő körülményt jelentenek. A PMS-ben szenvedő nők között 5-6-szor gyakoribb a depresszió előfordulása, 86%-uk élete folyamán súlyos hangulati betegséget él meg. Különösen veszélyes időszak a szülés utáni életszakasz.

Intézetünkben szeretnénk segíteni abban, hogy a gyermekágyi depressziót megelőzzük (ez PMS esetén 50-60%-os veszélyt is jelenthet).
Ezért rákérdezünk a jellemző tünetekre, hogy amennyiben veszélyeztetett lenne, tanácsot nyújtsunk a depresszió kivédéséhez.

Szükség esetén pszichiáter szakorvos nyújt segítséget a leendő szülőknek, édesanyáknak, pároknak.

Bejelentkezés: Az Intézet központi telefonszámain:

+36-1-3838477
+36-1-3632229
+36-1-3635272

Spermavizsgálat

Tudjuk, hogy ma minden ötödik házasság meddő. A korai felismerés teremti meg a kezelés lehetőségét, így korábban nyílhat rá esély, hogy a pár az áldott állapotnak örülhessen. Gondoljunk csak bele, mennyivel jobb már az induláskor tisztában lenni a lehetőségekkel, mint csak egy vagy több évnyi próbálkozás után döbbenni rá, hogy igen alacsony a spermaszám, esetleg a peteérésben van valamilyen eltérés.

A spermavizsgálat az ondó laboratóriumi, mikroszkópos vizsgálatát jelenti. A megfelelő sejtszám mellett meghatározó a spermiumok mozgékonysága, valamint a kóros alakok normális határokon belüli száma. A gyulladásos elemek jelenléte, a magas fehérvérsejt-szám idült gyulladásra utalhat, ami kezelés nélkül előbb vagy utóbb a termékenység rovására megy. A spermavizsgálatra tehát mindenképpen szükség van.