www.csaladtervezesi-tanacsadas.hu
Babies Template
Babies Template
Kedves Érdeklődők!

Családtervezési programunkban

1984 óta fogadjuk a gyermekeket tervező párokat. A program segítségével a gyermekek egészségesebben jönnek a világra, csökken a veleszületett rendellenességek aránya, a koraszülés, a méhen kívüli terhesség. 1984 óta dolgozunk az egészséges gyermekekért. A programunkon részt vett szülők több év távlatából is a családtervezési programon szerzett pozitív élményeikről számolnak be.

A program keretében lehetőségük nyílik rá:
  • hogy felmerülő kérdéseiket, problémáikat a védőnővel megbeszéljék,
  • hogy egészségi állapotukat részben alapos kikérdezéssel (anamnézis felvétele), részben szűrővizsgálatok elvégzésével megismerjék,
  • hogy a várható gyermekáldás esetleges nehézségei időben kiderüljenek.


Hírek

Menü megjelenítése

Szoptatási tanácsadás

A szoptatás természetes folyamat, melynek készsége velünk születik. Csaknem minden édesanya képes rá, hogy gyermekét szoptassa. A természetes táplálás, a szoptatás a csecsemő egészséges fejlődéséhez nagyban hozzájárul.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint, gyermekünk hat hónapos koráig kizárólag anyatejet kapjon, egy éves korig a táplálék túlnyomórésze anyatej legyen, és a hozzátáplálás a hazai alapanyagokból készült ételekkel történjen.

Ha a szoptatással kapcsolatban bármilyen problémája adódna, akkor sincs gond, mert megoldásukra képzett egészségügyi szakemberek és laktációs tanácsadók állnak az anyukák rendelkezésére.

A szoptatási tanácsadáson az anya mellének és a kisbaba szájának megtekintése és vizsgálata, a szoptatás megfigyelése, adatok felvétele és elemzése történik. Segítséget nyújtunk a mellre helyezésben, a fejésben, a szoptatással összefüggésben felmerülő kérdésekben.

Mikor javasoljuk, hogy keresse fel a szoptatási tanácsadást?

  • Ha Önnek problémája van a szoptatással és személyes tanácsadásra lenne szüksége.
  • Ha a csecsemő mellre helyezésével kapcsolatos kérdése van.
  • Ha gyermeke valamilyen oknál fogva nem akar szopni.
  • Ha érzékeny, kisebesedő a mellbimbója, fájdalmas a szoptatás.
  • Ha úgy gondolja nem elegendő a teje gyermeke számára.
  • Ha mellgyulladása van.
  • Ha táplálással kapcsolatos kérdése van.

Érdeklődni: Bürger Nóránál a 383-8477 vagy 363-5272 telefonszámokon, e-mailen: buger.nora@ogyei.hu

Bejelentkezés: Az Intézet központi telefonszámain:

+36-1-3838477
+36-1-3632229
+36-1-3635272

Spermavizsgálat

Tudjuk, hogy ma minden ötödik házasság meddő. A korai felismerés teremti meg a kezelés lehetőségét, így korábban nyílhat rá esély, hogy a pár az áldott állapotnak örülhessen. Gondoljunk csak bele, mennyivel jobb már az induláskor tisztában lenni a lehetőségekkel, mint csak egy vagy több évnyi próbálkozás után döbbenni rá, hogy igen alacsony a spermaszám, esetleg a peteérésben van valamilyen eltérés.

A spermavizsgálat az ondó laboratóriumi, mikroszkópos vizsgálatát jelenti. A megfelelő sejtszám mellett meghatározó a spermiumok mozgékonysága, valamint a kóros alakok normális határokon belüli száma. A gyulladásos elemek jelenléte, a magas fehérvérsejt-szám idült gyulladásra utalhat, ami kezelés nélkül előbb vagy utóbb a termékenység rovására megy. A spermavizsgálatra tehát mindenképpen szükség van.